Tränare

Klubbens tränare är utbildade genom Stockholms konståkningsförbund och, på högre nivå, genom Svenska konståkningsförbundet. Alla tränaraspiranter som ännu ej hunnit utbildas har en utsedd handledare.

Tränare

Martin Johansson (huvudtränare)

Martin har under fem år arbetat på heltid som tränare i Köpenhamn. Där har han varit verksam i Skøjteklub København och det danska konståkningsförbundet. Martin har ansvarat för och tränat åkare på absolut internationell toppnivå. Med elever på VM, EM och junior VM vid ett flertal tillfällen.

Innan Martin flyttade till Köpenhamn var han verksam som tränare i Lerums konståkningsklubb under ett par säsonger. Där jobbade med både talangutveckling och klubbens elitserieåkare.

Martin är ursprungligen från Trollhättan och har som aktiv tillhört det svenska landslaget. Han har vunnit att antal medaljer (2 guld) på svenska ungdom/juniormästerskap.  Martin brinner verkligen för talangutveckling på alla plan och nivåer.

Han har gått 3A här i Sverige men även gjort ISU:s Internationella tränarutbildning som sträcker över 4 år. Sedan säsongen 2015/2016 är Martin HKK:s huvudtränare.

För kontakt:This is a mailto link

Per Jonsson

Per började sin bana på isen redan som 5-åring. Då började han med singelåkning för att sedan när han var mellan 13-15 år ägna sig åt paråkning. Därefter utvecklades han vidare till att gå över till isdans. Per har även sysslat med dans utanför isen, då sk. Tiodans. Han har även regelbundet tränat i Sheffield, England.

För kontakt:This is a mailto link

Elin Rambäck

Elin började själv i HKKs skridskoskola som femåring och har sedan dess tränat i klubben under många år. Hon avslutade sin aktiva tävlingskarriär 2014 och återvände 2016 till klubben efter två år i USA. Hon har Svenska Konståkningsförbundets instruktörskurs 2B samtidigt som hon är domare på klubbnivå. Elin kommer i år vara ansvarig för både skridsko- och konståkningsskolan.

På dagarna studerar Elin till civilingenjör på KTH.

För kontakt: This is a mailto link

Mikaela Urbom

Mikaela började åka konståkning vid 9 års ålder och var aktiv åkare i 6 år. Största delen av tiden har hon fostrats och tränats av Marie Olsson i Älta IF. Några år senare valde Mikaela att satsa på en musik och danskarriär. Hon har sjungit & dansat på scener och arenor både i Sverige och utomlands, år 2011 medverkade hon i Melodifestivalen.

Mikaela är utbildad dansare och har skolats på ”House Of Shapes” 3 åriga danslinje som ägs utav Jennie Widegren & ”Benke” från den välkända dansgruppen ”Bounce” Mikaela ansvarar för våra åkares dansundervisning men arbetar även på isen med olika grupper.

Mikaela har gått Grundkurs som tränare.

För kontakt: This is a mailto link

Olivia Brehmer

Olivia började tidigt i skridskoskolan men efter några års paus återkom hon till konståkningen för 4 år sedan och tränar i vår Rosa grupp. Älskar konståkning och tävlar i Junior B:2. Hon är 16 år, utbildar sig till frisör på gymnasiet. Olivia har tränarutbildning 1A.

Har jobbat i vår skridskoskola och konståkningsskola sedan våren 2014 och brinner för att hjälpa barnen utvecklas på isen.

Ida Söderman

Ida började åka i HKK:s skridskoskola vid 6 års ålder. Hon åkte aktivt och tävlade under flera år. Efter uppehåll från konståkningen under ett par år, är Ida tillbaks i klubben igen, både som tränare och på tävlingsisarna.

Hon tävlar i Ungdom C och är aktiv och tränare i vår skridskoskola från hösten 2016.  Ida har gått Grundkurs som tränare.

Emma Nordling

Felicia Hagman

Felicia började åka i HKK:s skridskoskola vid 6 års ålder. Hon åkte aktivt och tävlade under flera år. Efter 2 års uppehåll är Felicia nu tillbaka som tränare från hösten 2017. Hon älskar att vara tränare för yngre barn.

Uppdaterad: 2017-10-05 18:29

Länk till HaningeKK:s sida på FB