Hoppa till sidans innehåll

Tränare


Klubbens tränare är utbildade genom Stockholms konståkningsförbund och, på högre nivå, genom Svenska konståkningsförbundet. Alla tränaraspiranter som ännu ej hunnit utbildas har en utsedd handledare.

 

Tränare

Amanda Nylander (huvudtränare)

Amanda vann sitt första USM som 11 åring, och har ett antal JSM guld på sin meritlista. Hon tillhörde landslagets toppgrupp och representerade Sverige under många internationella tävlingar.​

Hon är en av de yngsta svenskar som deltagit i Världsmästerskapen i seniorsammanhang. Efter avslutad karriär bestämde hon sig för att åka Shower ett tag, och det gjorde hon på de populära Royal Caribbean kryssningsfartyg som seglar omkring runt Karibien och i medelhavet.

Amanda har tränat och fostrats hos Marie Olsson, Huvudtränare i Älta IF som idag är en del av Haninge KK och fungerar som Amandas rådgivare i tränarrollen.

Förutom jobb som tränare så är hon även radiosportens konståkningsexpert Utbildad Teknisk Specialist, samt jobbar med textilier på inredningsföretag på vardagarna. ​

För kontakt: This is a mailto link

 

Martin Johansson (huvudtränare)

Martin har under fem år arbetat på heltid som tränare i Köpenhamn. Där har han varit verksam i Skøjteklub København och det danska konståkningsförbundet. Martin har ansvarat för och tränat åkare på absolut internationell toppnivå. Med elever på VM, EM och junior VM vid ett flertal tillfällen.

Innan Martin flyttade till Köpenhamn var han verksam som tränare i Lerums konståkningsklubb under ett par säsonger. Där jobbade med både talangutveckling och klubbens elitserieåkare. 

Martin är ursprungligen från Trollhättan och har som aktiv tillhört det svenska landslaget. Han har vunnit att antal medaljer (2 guld) på svenska ungdom/juniormästerskap. 

Martin brinner verkligen för talangutveckling på alla plan och nivåer.
Sedan säsongen 2015/2016 är Martin en av HKK:s huvudtränare.

För kontakt: This is a mailto link

 

Per Jonsson

Per började sin bana på isen redan som 5-åring. Då började han med singelåkning för att sedan när han var mellan 13-15 år ägna sig åt paråkning. Därefter utvecklades han vidare till att gå över till isdans. Per har även sysslat med dans utanför isen, då sk. Tiodans. Han har även regelbundet tränat i Sheffield, England. 

 

Elin Rambäck 

Elin började själv i HKKs skridskoskola som femåring och har sedan dess tränat i klubben under  många år. Hon avslutade sin aktiva tävlingskarriär 2014 och efter två år i USA återvänder hon nu till klubben säsongen 16/17. Hon har Svenska Konståkningsförbundets instruktörskurs 2A samtidigt som hon är domare på klubbnivå. Elin har arbetat med alla nivåer; men främst skridskoskola, konståkningsskola och förberedande tävlingsåkare.

På dagarna studerar Elin till civilingenjör på KTH.

 

Mikaela Urbom

Mikaela började åka konståkning vid 9 års ålder och var aktiv åkare i 6 år. Största delen av tiden har hon fostrats och tränats av Marie Olsson i Älta IF. Några år senare valde Mikaela att satsa på en musik­ och danskarriär. Hon har sjungit & dansat på scener och arenor både i Sverige och utomlands, år 2011 medverkade hon i Melodifestivalen.

Mikaela är utbildad dansare och har skolats på ”House Of Shapes” 3 åriga danslinje som ägs utav Jennie Widegren & ”Benke” från den välkända dansgruppen ”Bounce” Mikaela ansvarar för våra åkares dansundervisning men arbetar även på isen med olika grupper.  

 

Sophie Mellstieg

Sophie har en lång elitkarriär bakom sig inom konståkning och har tränat större delen av sin tid tillsammans med Amanda och Isabelle. Sophie har deltagit på flera svenska mästerskap, tävlade i elitserien från start samt ett flertal internationella tävlingar.

2013 valde Sophie att lägga skridskorna på hyllan för att helt byta riktning och arbetar idag på amfibieregementet på Berga som stridsbåtsförare. När Sophie valde att lägga ner sin elitkarriär fortsatte hon dock med att arbeta som tränare och koreograf i Stockholm. Koreografi är ett stor passion och hon har gjort program till flera elitåkare, samt varit ansvarig för uppvisningarna i Älta konståkning sedan 3 år tillbaka.

 

  

Skridskoskolan & Hjälptränare

Mikaela Urbom – ansvarig

Elin Rambäck

Per Jonsson

Olivia Brehmer

Olivia började tidigt i skridskoskolan men efter några års paus återkom hon till konståkningen för 4 år sedan och tränar i vår Rosa grupp. Älskar konståkning och tävlar i Ungdom 15 C. Hon är 15 år, går i 9:e klass och har grundkurs i  tränarutbildning. 

Har jobbat i vår skridskoskola och konståkningsskola sedan våren 2014 och brinner för att hjälpa barnen utvecklas på isen.

 

Ida Söderman

Ida började åka i HKKs skridskoskola vid 6 års ålder. Ida åkte aktivt och tävlade under flera år. Efter uppehåll från konståkningen under ett par år, är Ida tillbaks i klubben som aktiv och hjälptränare från hösten 2016. 

 

Emma Nordling

Emma tränar i vår Rosa grupp och tävlar i Ungdom 15 C.

Har jobbat i vår skridskoskola och konståkningsskola som hjälptränare sedan hösten 2016.

Uppdaterad: 2017-01-08 18:46

Klickbara länkar till hemsidan för Haninge KK Sponsorer


ICA Maxi i Haninge

 

 

 

Folkfrisörer i Sthlm

 

 

 

 

 

 

Plats för reklam

Kontakta styrelsen

Postadress:
Haninge KK - Konståkning
Box 98
13622 Haninge

Besöksadress:
Ingen
13622 Haninge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info