Tränare

Klubbens tränare är utbildade genom Stockholms konståkningsförbund och, på högre nivå, genom Svenska konståkningsförbundet. Alla tränaraspiranter som ännu ej hunnit utbildas har en utsedd handledare.

Tränare

Martin Johansson (huvudtränare)

Martin har under fem år arbetat på heltid som tränare i Köpenhamn. Där har han varit verksam i Skøjteklub København och det danska konståkningsförbundet. Martin har ansvarat för och tränat åkare på absolut internationell toppnivå. Med elever på VM, EM och junior VM vid ett flertal tillfällen.

Innan Martin flyttade till Köpenhamn var han verksam som tränare i Lerums konståkningsklubb under ett par säsonger. Där jobbade med både talangutveckling och klubbens elitserieåkare.

Martin är ursprungligen från Trollhättan och har som aktiv tillhört det svenska landslaget. Han har vunnit att antal medaljer (2 guld) på svenska ungdom/juniormästerskap.  Martin brinner verkligen för talangutveckling på alla plan och nivåer.

Han har gått 3B här i Sverige men även deltagit på Internationella Skridskounionens utvecklingsprojekt (ISU Development Project) en omfattande tränarutbildning som sträcker över 4 år.
Sedan säsongen 2015/2016 är Martin HKK:s huvudtränare.

För kontakt: This is a mailto link

Jessica Rasiranta

Jessica började sin konståkningskarriär som 3-åring här i Haninge KK. Hon har sedan dess tränat och tävlat i både singel och syncro. I grenen Syncro har hon tävlat i EM i Milano samt representerat Sverige på Junior-VM.

Hon avslutade sin aktiva tävlingskarriär som 19-åring och har sedan dess arbetat både som tränare i Nynäshamn samt huvudtränare i Svea KK.

Jessica är för närvarande föräldraledig.

För kontakt: This is a mailto link

Per Jonsson

Per har jobbat som tränare i HKK sedan 2012.

Han började sin bana på isen inom singelåkning, men i sina tidiga  tonår valde han att börja med paråkning och tävlade då ett  ungdomsmästerskap innan han sedan valde att satsa på isdans. Inom isdans är fokus på skridskoteknik, dans och uttryck till musiken extra viktigt och har blivit något som Per har haft stor nytta av som tränare och koreograf till våra tävlingsåkare.

Säsongen 2018/2019 arbetade Per i Kanada och medverkade där på två av Skate Canadas tränarutbildningar för att lära sig hur ett av de ledande länderna inom konståkning bedriver vår sport.

Per har tränarutbildning 2A och är ansvarig för skridsko- och konståkningsskola samt gör koreografi till tävlingsåkare på olika nivåer.

För kontakt: This is a mailto link

Emma Nordling

Emma började åka konståkning i HKK:s skridskoskola och har åkt många år sen dess. Emma har slutat tävla men tränar nu i vår sportgrupp och jobbar som tränare i skridsko- konståkningsskolan.

Emma har tränarutbildning 1A.

Amanda Wretling

Amanda började åka konståkning som 5 åring i HKK:s skridskoskola och har åkt ända sen dess. Amanda har lagt tävlandet åt sidan men tränar nu i vår sportgrupp och jobbar som tränare i skridsko- konståkningsskolan, samt för yngre tävlingsåkare.
Amanda jobbar även som koreograf och gör tävlingsprogram till åkare i olika nivåer.

Amanda har tränarutbildning steg 1B och har även utbildning för att träna barn/ungdomar med ADHD och andra diagnoser.

För kontakt: This is a mailto link

Cajsa Nordin

Cajsa började åka skridskor i HKK-som femåring och har varit sporten och klubben trogen sedan dess. Cajsa tävlar som Junior A och tränar med grupp 1. Hon är också tränare för skridsko- och konståkningsskolan och tycker att det är bland det roligaste som finns.

Tindra Wennberg

Tindra började åka skridskor i HKK som liten och har varit sporten och klubben trogen sedan dess. Tindra har lagt tävlingskarriären åt sidan men jobbar sedan dess som tränare för skridsko- och konståkningsskolan.

Emmy Wiå

Emmy började på konståkning som 6-åring i Haninge konståkningsklubb och hon har tränat sedan dess. Idag tränar hon i grupp 1 och tävlar i Ungdom 15A. Hon är också tränare för skridskoskolan och konståkningsskolan.

Isa Pauna

Isa är 14 år och började åka konståkning när hon var 7 år. Idag tränar hon i grupp 1 och tävlar i Ungdom 15 B2.

Isa är tränare för skridskoskolan.

Ella Wretling

Ella började åka konståkning som 5 åring i HKK:s skridskoskola och har åkt ända sen dess. Ella tränar i vår grupp 1 och tävlar just nu i klassen Ungdom 15 B1.
Ella har grundtränarutbildning från RF-SISU, Svenska Konståkningsförbundet och har även utbildning för att träna barn/ungdomar med ADHD och andra diagnoser.

Ella jobbar som tränare i skridsko- och konståkningsskolan.

Uppdaterad: 14 SEP 2018 21:13

Var med och stöd Haninge KK

Följ oss på Facebook

Länk till HaningeKK:s sida på FB

Klickbara länkar till hemsidan för Haninge KK Sponsorer

ICA Maxi i Haninge

Här kan du beställa våra klubbkläder från Stadium.

Plats för reklamK

Kontakta styrelsen